Бургас с двойно повече гласове от Варна в класацията за най-добър град
Бургас с двойно повече гласове от Варна в класацията за най-добър град / DarikNews, архив

Само ден след старта на класацията "Най-добрият град за живеене в България" Бургас набра сериозна преднина пред Варна – неколкократен призьор в интернет гласуването. Към 11 часа миналогодишният победител в проучването на Дарик радио и “24 часа” е начело с 5 897 гласа – близо два пъти повече от Варна, която има 3167 гласа. На трета позиция с 1447 гласа е Стара Загора, следвана от Плевен, Габрово и Русе. Пловдив е седми с 504 точки, а победителят от 2009 г. – София, е на девето място с 275 гласа. Гласуването, което ще продължи до края на януари, се осъществява на сайтовете dariknews.bg и 24chasa.bg.

Националното изследване на Дарик радио, „24 часа" и DarikNews.bg за качеството на живот в големите български градове се организира за пета поредна година. Варна на два пъти спечели първото място - през 2007 и 2008 г. И през четирите години морската столица победи в читателската класация.

Тази година "Най-добрият град за живеене в България" ще бъде избран според 28 критерия. Има няколко нови критерия като бездомни кучета, раждания на глава от населението, живородени по градове и средна продължителност на настоящия живот на населението. Във финалната класация ще бъде оценена и смъртността на родилки в България.

ЗА ВАРНА ГЛАСУВАЙТЕ  ТУК