БСП подкрепя евентуалната кметска кандидатура на Кирил Йорданов
БСП подкрепя евентуалната кметска кандидатура на Кирил Йорданов / netinfo
Областният съвет на БСП във Варна дава положителна оценка за работата на кмета Кирил Йорданов. Това становище ще бъде базисно при вземането на решение на Градското ръководство на левицата за подкрепа на Йорданов за кметското място. Това стана ясно на пресконференция след заседание на Областния съвет на БСП във Варна, на която присъства министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров в качеството му на председател на структурата.

Последната фаза преди официалното обявяване на кандидатурите ще бъде утвърждаването им от Висшия съвет на БСП. “Въпреки че Кирил Йорданов е независим, той никога не е крил връзките си с левицата”, съобщи замeстник-председателят на областния съвет Борислав Гуцанов. Той каза още, че предстои да се проведе разговор с Йорданов, след което в края на месеца или в началото на следващия ще бъде обявена и официалната подкрепа на БСП.

Областният съвет е дал положително становище за работата и на кметовете на Ветрино-Димитър Димитров, на Долни чифлик-Борислав Натов, на Дългопол-Светльо Якимов и на Провадия- Марин Георгиев. /ДНЕС+