/ netinfo
Малкият Станислав от Варна се нуждае от помощ, за да се пребори с тежки болести и да се радва на безгрижно и весело детство
От 9.00 до 16.00 часа днес в Социалната чайна на улица „Преслав” №53 ще се проведе благотворителен базар за малкия Станислав, който страда от детска церебрална парализа и епилепсия.
 
За да може едногодишният Станислав да живее по-добре и да се лекува, към момента са му нужни 2160 € всеки месец за рехабилитация в Турция - център “Рибем” в Истанбул, от където дават голям процент детето да се възстанови напълно.
 
Търси се стока за базара - всякакви книги, занимателни игри и играчки, училищни помагала, принадлежности за рисуване. Идва и март, ще се радваме, ако някой предостави от своите ръчно изработени мартеници в подкрепа на малкия ни герой - Станислав.  Всякакви сувенири, както и домашно приготвени вкусни изкушения - дребни сладки, кексчета, мъфини, курабии, соленки, кифлички, всичко, което може да приготвите в домашни условия, отбелязват организаторите.
 
Всичко, което решите, че би било в помощ на детето, може да изпращате на следния адрес: град Варна, офис на Еконт-Червен площад, за Денка Димова Желева, телефон за връзка: 0889046977.

Всеки, който изпрати стока за базара, да поеме доставката си, молят организаторите. Варненци могат да занесат нещата, които са решили да дарят за базара, на самия ден и да ги оставят на доброволците. Желаещите могат и лично да се включатв продажбата на вещите.

Станислав Ангелов Стоянов е роден на 19 януари 2017 г. във Варна. Детето е с епилепсия и детска церебрална парализа. Малко човече, което трябва да се бори за нормален живот отсега… Тъжно, но факт. Във възрастта, в която трябва да се учи да се изправя и да прави крачки напред, а след това да започне да отваря всички всевъзможни шкафове и да пипа и опознава всичко около себе си, Станислав не може да стане от легълцето си заради заболяването си.