Балотаж ще определи варненския кмет
Балотаж ще определи варненския кмет / netinfo
В община Варна със сигурност ще има балотаж, тъй като нито един от претендентите за кметския пост не събира достатъчно подкрепа, за да спечели на първи тур. Това сочат резултатите от изследване на “Барометър Инфо”. Анкетирани са били 465 варненци.

Според изследването на международната социологическа агенция най-голяма подкрепа на предстоящия местен вот ще има за кандидата на ГЕРБ Свилен Крайчев, за когото биха гласували 17,42 % от анкетираните. Втори би се наредил сегашният кмет Кирил Йорданов с 16,34 на сто.

Гласът си за десния кандидат-кмет Димо Гяуров биха дали 7,74 %. Кандидатът на “Атака” Цвета Георгиева би спечелила 4,30 на сто.

Близо 14 % от анкетираните биха гласували за “друг кандидат”. В община Варна т.нар. „друг кандидат” събира най-голям процент в сравнение с останалите изследвани общини.

40 % от анкетираните жители на морската столица са категорични, че няма да гласуват на предстоящите местни избори.

Изследването na “Барометър Инфо” е било проведено в периода 8-11 септември в 10 общини на страната - Варна, София, Пловдив, Русе, Велико Търново, Димитровград, Марица, Банско, Костенец и Приморско.