Асоциацията на онкоболните жени става член на RRI
Асоциацията на онкоболните жени става член на RRI / netinfo
В началото на идния месец Българската асоциация на онкоболните жени ще стане официален член на “Reach to recovery International”. Това е най-голямата световна мрежа за подкрепа на хората, страдащи от онкологични заболявания със седалище в Женева. Нейният председател Ранджи Каур бе посрещната от кмета Кирил Йорданов, който й подари кутия със символите на Варна – в знак на уважение и признателност към дейността на “Reach to recovery International”.

За първи път Ранджи Каур е на посещение в България. В близките дни тя ще провери как работят 70-те пациентски организации към Асоциацията на онкоболните жени. Ако остане удовлетворена, на специална церемония в столицата, насрочена за 4 април, тя ще връчи документ за официално членство в “Reach to recovery International” на председателя на Асоциацията на онкоболните жени Яна Георгиева.

Ранджи Каур е убедена, че дейността на доброволческите организации може да подобри значително качеството на живот на онкоболните. Преди време г-жа Каур също е страдала от раково заболяване, но е успяла да се пребори с него / чуйте звуковия файл/.

Преди дни Асоциацията на онкоболните жени получи Първа награда от Фондация ЛАЛЕ за най-добър проект за социална интеграция и рехабилитация на раковоболни. По този проект неправителствената организация е работила с 800 новозаболели жени в ремисия от цялата страна.

При поставяне на диагноза "рак" всеки изпада в стрес и минава през тежки моменти на социален колапс, самоизолация, загуба на партньор, работа, приятели и среда. Целта на мрежата от доброволци към Асоциацията на онкоболните жени е да повишат качеството на живота им и да ги приобщят към активно поведение.