Арест за двамата, насилвали варненки да проституират във Франция
Арест за двамата, насилвали варненки да проституират във Франция / netinfo
Варненският окръжен съд остави в ареста 24-годишният Валентин Маринов, а 25-годишната му съучастничка Добрина Добрева от Девня – под домашен арест. Срещу двамата има образувано досъдебно производство за трафик на жени с цел проституция към Франция.

Маринов и Добрева, която е бременна в 7-ия месец, бяха задържани в Девня от наши и френски гранични полицаи. Задържаните са сочени за основни ръководители на сводническа мрежа, организирана във Варна, която бе разбита при проверка на незаконен хотел във френския град Мюлуз.

Двамата сводници експлоатирали 8 момичета от Варненско и Добричко, държани в подчинение чрез заплахи и физическо малтретиране. Установено е, че организаторите на канала са получили около 90 000 евро от незаконната си дейност. В апартамента им се били открити различни веществени доказателства – голям брой SIM карти, документи за парични преводи, кредитни карти, мобилни телефони и документи на жена.

В момента Валентин Маринов изтърпява наказание "пробация" за друго престъпление от общ характер. Ако са с по-леки мерки за неотклонение двамата може да се укрият, да извършат други престъпления или да манипулират свидетели, аргументираха се окръжните съдии.

Ако бъдат обжалвани, определенията на съда ще бъдат гледани от по-горна инстанция на 15 май.