Анелия Цветкова: Знам откъде идва поръчката срещу мен
Анелия Цветкова: Знам откъде идва поръчката срещу мен / Sofia Photo Agency
"Наясно съм кой е организирал сценария срещу мен и се радвам, че истината започва да излиза наяве", заяви пред Дарик радио бившият председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова. Тя беше арестувана след секретна операция на Държавна агенция „Национална сигурност” и Софийска градска прокуратура на 17 юли в заведение във Варна с подкуп от 10 000 лева. По-късно съдът я пусна под гаранция с мотива, че доказателствата, събрани срещу нея, са противоречиви. В интервю синът на строителния предприемач Стефан Стефанов, който е предал откупа, Георги Стефанов, обясни, че е бил принуден от агенти на ДАНС да даде лъжливи показания по случая.

Пред Дарик радио Цветкова уточни, че е напълно убедена, че поръчката срещу нея е свързана изцяло с работата й като председател на Административния съд във Варна.

„Аз се надявах това нещо да излезе на яве, това мога да дам като коментар, и то излезе до някъде. Надявам се в бъдеще нещата съвсем да бъдат уточнени и да стане ясно какво е било поръчано и какво е станало. Аз още не съм наясно. Просто знаех, че е така”, каза Анелия Цветкова.

Вие визирате поръчка в цялата тази история срещу вас. От кого идва тя? Защо ДАНС са намесени по този начин, така поне излиза според думите на г-н Стефанов?

Защо ДАНС, не знам. Това е агенцията, която се занимава с подобни неща в случая. Може би връзката е дошла оттам.

Нямате идея от къде идва всичко?

Аз имам идея, но не мога да коментирам, ще го направя по-късно.

Мислите ли, че е свързано с работата ви?

Естествено, да, абсолютно, 100%.

Мислите ли да заведете съдебен иск срещу някого, срещу ДАНС дори, срещу някого, за когото смятате, че ви е оклеветил?

Не, по никакъв начин, защото още върви разследване. Докато органите не си свършат работата и не се уточнят нещата, аз не мога да водя такива дела, а и в момента няма желание. Просто се надявам истината да излезе наяве. Само на това.