Адвокат Иван Кръстев рекетирал E. ON?
Адвокат Иван Кръстев рекетирал E. ON? / netinfo
Адвокат Иван Кръстев от Национална лига "Потребители на услуги" е предложил на E. ON извънсъдебно споразумение, като в замяна на това е поискал пари. Това каза за Дарик радио председателят на Управителния съвет на E. ON България Манфред Пааш. Той потвърди информацията, оповестена в национален всекидневник, че ищците по трите съдебни дела, заведени срещу "Електроразпределение" Варна, са предложили извънсъдебно споразумение в писмо до E. ON - Германия. 

Дарик радио получи достъп до фрагменти от това писмо, в които се пише:

"Нашите доверители са в състояние да повлияят върху публикуваните материали в медиите. Освен това те виждат възможност да окажат положително въздействие върху вече разпоредените и предстоящи държавни проверки, ако в близко време се стигне до извънсъдебно споразумение. Според предоставената ни информация нашите доверители гарантират, че в случай на извънсъдебно решаване на делата във взаимен интерес, започналите разследвания и проверки от страна на компетентните български институции ще бъдат прекратени, тъй като те също не биха имали интерес от подобни мерки".

Вчера от Е. ОН са изпратили писмото на Главния прокурор Борис Велчев.

Като “нагла лъжа, издържана в стил E. ON” определи твърденията на Пааш адвокат Иван Кръстев в коментар за Дарик радио.

Той твърди, че не е изпращал подобно писмо до E. ON. Тази сутрин, след разговор с колегите му от немската лига, е станало ясно, че те са подателите на предложението за извънсъдебна спогодба.

В момента адвокат Кръстев изготвя проект за споразумение с E. ON. Ако то бъде сключено, от потребителската лига ще се откажат от всички съдебни процедури, водени срещу Е. ОН, в срока на действие на спогодбата лигата няма да прави медийни коментари и няма да сезира компетентните държавни органи.