20 коли на Хидрострой чистят снега по варненските улици
20 коли на Хидрострой чистят снега по варненските улици / Sofia Photo Agency

20 специализирани автомобила на „Хидрострой” работят от ранните сутрешни часове за осигуряване проходимостта на основните пътни артерии в районите „Одесос”, „Приморски” и кв. „Виница”, за които дружеството има договор за зимна поддръжка с община Варна. 10 лугиращи машини, 5 опесъчителя и две обходни коли обработват улиците, по които се движи градският транспорт и по-натоварените пътни участъци, съобщават от компанията.

Обработват се непрекъснато основните булеварди – „Владислав Варненчик”, „Осми Приморски полк”, „Васил Левски”, бул. „Република”, „Цар Освободите”, „Съборни” и „Приморски”, както и улиците „Атанас Москов”, „Девня”,„Тодор Влайков”, „Кракра”, „Пеячевич”, „Д-р Пюскюлиев”, „Капитан Райчо”, „Ал. Дякович”, „Козлодуй”, „Бачо Киро”. Специализирана техника снове непрекъснато и по бул. „Княз Борис І” – до „Траката” и обратно. Поддържа се в безопасен вид и пътната мрежа в селата Тополи и Казашко.

3 малки специализирани коли пък се грижат за проходимостта на пешеходната зона на град Варна. Служителите на „Хидрострой”, които обслужват малогабаритната техника, се грижат и за „осоляването” на алеите за пешеходци, за да са те по-безопасни за преминаване.

Заради прогнозираните ниски температури и очакваното заледяване екипите на „Хидрострой” АД ще работят и през нощта. Последният за днес обход и обработване на улиците ще бъде извършен след намаляване на трафика - между 20 и 24 часа, а първите коли на 26 февруари ще излязат около 3 часа, за да осигурят трасетата на градския транспорт.

Всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на Областно пътно управление – Варна са проходими при зимни условия, съобщават от ведомството. Няма въведени ограничения за движение. 64 машини, сред които 30 гребла, почистват и лугират републиканските пътища в областта.

Екипи на Областно пътно управление ще продължат да осъществяват обходи на републиканските пътища.