14 години затвор за бруталното убийство в Трошево
14 години затвор за бруталното убийство в Трошево / netinfo
14 години затвор при първоначален строг режим постанови Окръжният съд във Варна на извършителя на жестокото умишлено убийство в кв. “Трошево” Ангел Шипотов. Инцидентът стана на 5 май т.г.

Осъденият ще трябва да заплати и 20 хиляди за причинени неимуществени вреди на брата на убития Добромир Игов.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред апелативна инстанция.

Дарик радио припомня:

Престъплението стана на 5 май т.г. в блок 11 в кв. "Трошево". Според показанията на 25-годишния Шипотов, вечерта, когато е станало жестокото убийство, той и пострадалият Добромир пиели в апартамента в “Трошево”. В късните часове Игов споделил с Ангел, че има интимни отношения както с момичета, така и с момчета. След това, отново по думите на обвиняемия, Игов заобиколил масата и започнал да го опипва. Минути по-късно върху него започнали да се сипят удари.

На следващия ден 35-годишния Добромир Игов е открит мъртъв в апартамента си. На зловещата находка се натъкнал братът на убития. Тялото било на земята в хола, завито с одеяло. Върху завивката бил положен стрък домашни цветя. Когато развива лицето на мъртвия, брат му вижда ужасяваща гледка. В лявото око на убития бил забит почти до дръжката кухненски нож. Около главата му имало локва съсирена черна кръв.

Патоанатомите установили, че тялото на Добромир е било изключително брутално обругано. Установено е, че освен ножа, забит в окото на пострадалия, в ухото му имало забита лъжичка, а в ануса му - дръжка на чук. Все още живият мъж е бил рязан и мушкан по лицето и врата. Открити са прорезни рани и по пръстите на ръцете, които свидетелстват, че приживе човекът се е опитвал да се защити от нападателя. Черепът на жертвата е бил счупен след удари с чук. Ножът, забит в окото на пострадалия е достигнал главния мозък. Шипоров признава, че след стореното е откраднал вещи от дома на Добромир.

Последната дума в съдебната зала бе дадена на Шипотов. Той каза, “Искрено съм отвратен от това, което съм направил. И тази съвест, която ме гризе, показва, че все още имам шанс да се върна в обществото.” Преди днешното заседание на ВОС, той е подал молба на съдебното заседание да не присъстват майка му и журналисти. 2114 лв. е общият размер на държавната такса върху уважения размер на гражданския иск и съдебните разноски по делото, които Шипотов дължи на държавата.