1000 лева глоба отнесе варненка за ругатни към съседи и полицаи
1000 лева глоба отнесе варненка за ругатни към съседи и полицаи / Sofia Photo Agency, архив

1000 лева глоба наложи Варненският районен съд на 36-годишна жена за хулиганско и непристойно поведение спрямо съседи и служители на реда.

Случаят е от 7 февруари 2011 г.  Андонова била във влошени отношения със съседите си от блока, в който живеела. Вечерта на посочената дата тя излязла от апартамента си и изляла върху входната врата на съседка от същия етаж остатъчна изгоряла готварска мазнина. По-късно, когато потърпевшата излязла да разходи кучето си, подсъдимата я засипала с обидни думи, ругатни и заплахи по адрес на нея самата и дъщеря й.

Домоуправителката и друга жена от входа чули отправените от Андонова заплахи и излезли на площадката на стълбището, за да предотвратят разрастването на конфликта. Докато двете жени заедно с пострадалата обсъждали какви действия да предприемат, подсъдимата многократно влизала и излизала от жилището си като предизвикателно ругаела и обиждала съседките си.

Междувременно бил подаден сигнал в полицията. Пред пристигналите на място служители на реда Андонова също се държала грубо и агресивно, крещяла истерично и продължително време отказвала да представи документа си за самоличност.

В един момент подсъдимата извела детето си от апартамента и изблъсквайки съседите, слязла пред блока, като продължила да крещи и обижда полицаите и насъбралите си пред входа хорс

36-годишната жена е с чисто съдебно минало до момента. Освен наложената глоба, в тежест на подсъдимата са и сторените по делото разноски. 

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред ВОС.