В Търговищка област в 23 села ще се проведат балотажи
В Търговищка област в 23 села ще се проведат балотажи / Sofia Photo Agency, архив

В Търговищка област на втори тур, освен в двата общински центъра - Търговище и Попово, балотажи ще се проведат в още 23 села, като конкуренцията на кметския пост е основно между кандидати на ДПС, БСП и ГЕРБ.

В Търговище на втори тур за гласовете на избирателите ще се борят Красимир Мирев от БСП /9 863 гласа/ и Тунчер Кърджалиев от ДПС /7 741 гласа/.

В Попово балотажът ще е между досегашния кмет Людмил Веселинов, издигнат от местна коалиция от партии "Заедно" /45,55 процента/ и кандидата на ГЕРБ Иван Димитров /26,94 процента/.

В община Търговище населените места, в които ще се гласува повторно на 30 октомври са седем. В Омуртагско балотажи ще се проведат в четири села. В община Опака жителите на две села ще избират кмет на 30 октомври. В Антоновско втори тур ще има в три населени места, а в Поповско - в седем. В село Еленово има казус. На втори тур отиват трима кандидати за кмет, след като двама от тях - на БСП и ДПС събраха по равен брой гласове - 34. Кандидатът на ГЕРБ е получил 50 гласа.