/ iStock/Getty Images
Трима са кандидатите за кмет на опаченското село Голямо Градище. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Опака Феим Феимов. 

За кметския пост в селото тази неделя, според поредността на номера в бюлетината, ще се борят Мурад Мурадов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Ашим Османов от ПП ГЕРБ и Айнур Алиева от ПП „Движение за права и свободи“, посочи Феимов. 

Право на глас в населеното място имат 950 души. В Голямо Градище ще се гласува в две секции, разположени пенсионерския клуб към кметството и в сградата на местното училище. И в двете ще може да се избира между гласуване на машина или чрез хартиена бюлетина. В секционните избирателни комисии са ангажирани общо 16 души. 

На 22 юни в 13:00 часа представители на общинското ръководство ще предоставят необходимите изборни книжа и хартиени бюлетини на членовете на СИК. А след 13:30 часа ще бъдат доставени и специализираните машини за гласуване, каза още председателят на ОИК. 

До частичните местни избори се стига, след като на 8 март избраният на местните избори през есента на 2023 г. Мехмед Ислямов почина.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Екатерина Христова, БТА