Здравей лято в Търговище
Здравей лято в Търговище / Борислав Курдов
Регионалният исторически музей в Търговище организира конкурс на тема "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!" и кани за участие учениците от града.

Поводът е 145 години от Априлското въстание и гибелта на Никола Симов - Куруто - знаменосец на Ботевата чета, роден в Ески Джумая /днес Търговище/.

Надпреварата ще се проведе в различни направления за различните възрастови групи: 1-7 клас - участие с рисунка, формат 35/50, без ограничение в техниката или изработване на постер, без ограничение на формата и 8-12 клас - участие с презентация.

Участниците или техните ръководители трябва да предадат творбите до 14 май на място в музея: бул. "Митрополит Андрей" 2 / Захариевата къща. А повече информация може да се получи от музейния педагог Ралица Димова.

Най-добрите рисунки, постери и презентации ще бъдат отличени за всяка възрастова група и обявени на 02 юни от 17.30 часа в къщата-музей "Никола Симов - Куруто". Ще бъде отличено и училището с най-много представители в конкурса, уточняват организаторите.
 
БТА