Жоро Хаджиев, номиниран за приза „Добрият самарянин
Жоро Хаджиев, номиниран за приза „Добрият самарянин / netinfo

Поредната номинация в конкурса „Добрият Самарянин" е четвърта поред и е по предложение на Христо Христов, кореспондент за в. „Преса".

Като любител фотограф 55-годишният Жоро Хаджиев дава тласък на благотворителна акция сред българите в САЩ в помощ на пострадалите от наводненията в с. Бисер. Добротворецът прави серия от снимки, отразяващи трягедията там и ги публикува в социалната мрежа и във в. „Преса". Така той започнал благотворителната акция съвместно с приятели от Америка, които по Интернет разбрали за случилото се нещастие в България.

Днес Жоро Хаджиев е съдружник във верига заведения за бързо хранене, но е далеч по известен като бащата и майката на ендуро-спорта в България. Любителят на екстремните спортове не се възприема като професионалист в снимането, затова отказва да подреди изложба. Но все пак би го направил, ако фотосите му открехнат човешкото съчувствие.

Той се самоопределя като Гражданин на Света. Има диплома за зооинженер, издадена от старозагорския Тракийски университет, но не е работил по специалността си. Затова пък има зад гърба си цяла китарна одисея с оркестър „Актив бенд" на практика из цяла Европа и чак до Гренландия. Твърди, че няма непотрошено място по тялото си и въпреки това, ако трябва да избира между купето на луксозен автомобил и пригоден за планинско катерене мотор - ще предпочете второто возило. Детството си изкарал в гълъбовското село Обручище.