Живко Тодоров
Живко Тодоров / Община Стара Загора
Живко Тодоров е кмет на месеца за детско спортно лято. Той  получи малко над 46% одобрение в категорията общини над 50 хиляди жители. В категорията „Спортно лято“ с победа се поздравиха и кметовете на Панагюрище и Банско.
 
На второ място се нареди кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов с 36.61% от гласовете. След него е кметът на София – Йорданка Фандъкова, подкрепена с 17.25% вот.
 
Конкурсът "Кмет на месеца" е организиран от  Портала на българските общини - Kmeta.bg. В престижното онлайн допитване, жителите на цялата страна подкрепиха своите фаворити - кметове, които от години се грижат да предложат забавления за децата и спокойствие на техните родители.
 
За поредна година Община Стара Загора предлага на децата идеи как полезно и приятно да прекарат свободно време чрез безплатни разнообразни занимания и прояви през лятната ваканция. Младежите могат да се занимават с наука, изкуство, спорт, организират се беседи на различни теми, състезания, демонстрации, дискусии.
 
За децата, които искат да спортуват, клубовете по лека атлетика, карате, спортна гимнастика, бадминтон, плуване, баскетбол, волейбол, скокове на батут и спортна гимнастика, тенис на корт, стрелба, художествена гимнастика и тенис на корт организират безплатни занимания.