Хората са притеснени от действията на фирмата, която почиства коритото на река Тунджа
Около 20 жители на казанлъшкото село Розово се събраха рано тази сутрин на моста край селото, за да изкажат притесненията си от действията на фирмата, която почиства коритото на р. Тунджа в този участък.

Дружеството работи на мястото от няколко години по проект за почистване на речното корито и осигуряване на проводимост на реката.

Розово
netinfo

Според хората обаче, фирмата превишава зададените й по проекта задължения и извлича големи количества инертен материал от речните легла. Розовци смятат, че това нарушава екологичното равновесие в района, смъква нивото на подпочвените води и създава предпоставки за срутване на основите на моста, който свързва няколко села с близкия Казанлък.

Сигналът за проблема беше получен в Областна администрация вчера. Комисия от администрацията посети веднага мястото и от своя страна сигнализира  „Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“-Пловдив. Тя е компетентният орган, който трябва да се произнесе по спазването на проекта от страна на фирмата. 

Розово
netinfo

Очаква се днес експерти от Дирекцията да посетят района и на място да установят има ли нарушения при изпълнението на дейностите по почистване на речното корито.   

С недоволните розовци тази сутрин се срещна областният управител Гергана Микова.