Завод за електромобили в Стара Загора?
Завод за електромобили в Стара Загора? / Dariknews.bg

Представител на британската компания "Зеро Карбон Технолоджи" се срещна този следобед с кмета професор Светлин Танчев. Компанията има намерение да инвестира в завод за електромобили в Стара Загора.
"В момента сме в начална фаза. Правим първи стъпки в развитието на нашия бизнес във вашия град", каза Джейми Робъртсън. Той допълни, че проектът за електромобила е разработван 7 години. С едно зареждане колата ще пътува около 300 километра.

"Надяваме се ние да бъдем добър пример за останалите британски компании и в бъдеще да има още инвестиции в България.
Стара загора е нашият първи избор заради географското си разположение, транспортните връзки и квалифицираната работна ръка, което предполага бързо стартиране на проекта. Повече подробности около технологията, инвестицията и намеренията на компанията ни ще получите в официално съобщение до 24 часа. Направили сме доста изпитания за надежността на предлагания продукт и сме готови да срещнем конкуренция. Сигурни сме в нашата технология. Имаме прототип, който от 7 години пътува по пътищата", каза Джейми Робъртсън.

Като първа срещата имаше по-скоро опознавателен характер, защото британската компания е в начална фаза на своето проучване за българския пазар и възможностите на Стара Загора да приеме производството на електромобили, каза кметът професор Светлин Танчев. Той допълни, че Общината ще съдейства с каквото може за реализацията на този проект, защото това е една значителна инвестиция за региона.