Заработи областен съвет по туризъм
Заработи областен съвет по туризъм / netinfo
Областният управител Мария Нейкова свика първото заседание на Областния консултативен съвет по туризъм. В състава на съветa влизат 26 души, представители на общините, туристически сдружения, регионални представители на национални браншови туристически организации, както и представители на музеи. Председател на Областния консултативен съвет по туризъм е Мария Нейкова.

“Убедена съм, че можем да превърнем Старозагорска област в туристическа дестинация № 1”, заяви Мария Нейкова.

“Основната цел на е проекта е опознаването, опазването и популяризирането на богатото културно-историческо наследство на Старозагорска област. Туризмът е важен елемент на местната икономика и предприемането на правилни стъпки за неговото развитие несъмнено ще доведе до съживяване на икономическия живот в общините”, допълни Областният управител.

Дейността на съвета ще бъде насочена към подобряване на качеството на предлаганите туристически продукти, намирането на алтернативни подходи за развитието му, както и към разрешаването на регионалните проблеми в бранша.

Най-дискутираната тема на първото заседание на съвете бе нуждата от реклама на селския туризъм. Представителите на съвета се обединиха около идеята да се насочат усилията в популяризирането на целия регион, а не на отделните селища в него.