съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Общински съвет Стара Загора  открива процедура за определяне на 48 съдебни заседатели за Районен съд, като най-малко 10 на сто от тях трябва да са с квалификация в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности. От 8 юли до 8 август, всеки работен ден - от 9.00 до 16.30 часа, кандидатите могат да подават документи в деловоството на Община Стара Загора. 
 
За съдебен заседател може да бъде избран дееспособен български гражданин, който е на възраст от 21 до 68 години, и има настоящ адрес в общината, която попада в рамките на съдебния район на съда, за който кандидатства, както и завършено най-малко средно образование. Кандидатите не трябва да са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, както и да не страдат от психически заболявания.
 
Не се допускат лица, които са съдебни заседатели в друг съд, общински съветници от съдебния район, работещи в съд, прокуратура, следствени органи и МВР или в системата за национална сигурност, намиращи се в съдебния район, както и участници в ръководства на политическа партия, коалиция или организация с политически цели.
 
Всички необходими документи са достъпни в сайта на Община Стара Загора, в секция Обявления на Общински съвет.