Заловиха полицай за разпространение на наркотици
Заловиха полицай за разпространение на наркотици / ОД на МВР - Стара Загора

Полицай от Стара Загора и цивилен гражданин са задържани в момент на разпространение на наркотици, съобщи за Дарик окръжният прокурор Константин Тачев.

Полицаят е охранявал сградата на Областната дирекция на МВР и е заловен в близост до нея, коментира директорът на старозагорската полиция комисар Алекси Алексиев. Служителят е наблюдаван от около 20 дена. Самият той е употребявал наркотици и е поддържал връзка с криминално проявени лица.

Операцията е проведена вчера от служителите на дирекция "Вътрешна сигурност" и ОДМВР-Стара Загора, под ръководството на окръжната прокуратура, информират от Пресцентъра на МВР.

25-годишният полицай е задържан в момент на разпространение на високорискови наркотични вещества - марихуана и хероин по време на работа. Охранителният полицай е с двегодишен стаж в системата на МВР. В хода на акцията в частния му автомобил са намерени 80 грама марихуана, разпределена в различни опаковки и 2 грама хероин. По време разследването е задържан и 23-годишен мъж от Стара Загора, който доставял на полицая наркотика, за да го разпространява.

С постановление на окръжната прокуратура на двамата е наложена 72-часова мярка "задържане под стража".

Срещу полицая е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354 а, ал. 2, т.3, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Със заповед на директора на ОДМВР Стара Загора служителят е освободен от работа и срещу него е започнало дисциплинарно производство.