Заловиха двама младежи, пребивали и ограбвали възрастен мъж в Тулово
Заловиха двама младежи, пребивали и ограбвали възрастен мъж в Тулово / Sofia Photo Agency, архив

Спецакция на полицията доведе до залавянето на двама младежи на 17 и 16 години от село Тулово, които на два пъти нанасяли побой и ограбвали 80-годишен мъж от селото.

Сигналът е подаден в участък Мъглиж на Районното управление на полицията в Казанлък. На органите на реда било съобщено, че на два пъти две неустановени лица с маски посещавали дома на възрастния мъж, нанасяли му побой и му откраднали общо 300 лева. При последното си нахлуване в дома след отправени заплахи те поискали от възрастния мъж да им осигури 2000 лева.

Незабавно била проведена специализирана полицейска акция в района на село Тулово като за времето от 20,00 часа на 16 април до 03,00 часа органите на реда успели да установят самоличността на нападателите.

Двамата заподозрени се върнали в дома на възрастния мъж около 23,35 ч. на 16 април, за да получат поисканата сума. Единият от тях - 17-годишен младеж е задържан. Другият оказал съпротива, заради което полицейски служител произвежда два изстрела със стоп-патрони, но лицето успява да избяга от местопрестъплението.

По-късно от Филиала на спешна помощ в Казанлък е получено съобщение за постъпил 16-годишен младеж с разкъсно-контузна рана в областта на ляво рамо. От проведени допълнителни мероприятия е установено, че това е втория извършител. Същият е откаран в УМБАЛ -Стара Загора, без опасност за живота, където е обслужен амбулаторно и настанен за наблюдение.

Двамата извършители са криминално проявени за извършени в предишен период кражби.

В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.198 и чл.170 от НК.

По повод използваното оръжие от полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.2 от НК.