За втора година турнир по Бодигардинг в Стара Загора
За втора година турнир по Бодигардинг в Стара Загора / DarikNews, архив

За втора поредна година Стара Загора е домакин на Открития шампионат „Бодигард 2012". Той се организира от Българската бодигард федерация, под патронажа на Международната бодигард федерация и със съдействието на Община Стара Загора. След края на състезанието ще бъде изпратен подробен доклад за провеждането му в централата на Федерацията в Киев. По тези данни се следи за рейтинга на турнира. Правилникът е съобразен с всички международни изисквания, обясни Илка Алексиева - член на управителния съвет на Българската бодигард федерация. Тя изтъкна фактът, че България е първата страна, която е създала състезание за кадети в тази област.

Целта на организаторите е старната ни да бъде приета като официален член на Международната бодигард федерация, коментира Светлан Стоянов - един от най-добрите съдии в този спорт в България.

За втора година турнир по Бодигардинг в Стара Загора
netinfo
Официалното откриване на турнира е на 5 юли от 18.00 часа пред сградата на Общината. Час по-рано на същото място ще бъде демонстрирана атрактивната дисциплина „Съпровождане на VIP лице с използване на похвати от физическа защита". В откриването на шампионата ще участват старозагорецът Теодор Койчинов, танцови ансамбли, водещ на събитието ще е Ива Дойчинова. От 20:00 часа на сцената пред общината ще се проведе надпреварата в дисциплината „Ръкопашен бой".

На 6 юли - петък, състезанието продължава на стрелбищен комплекс „Диана" в Хасково, с дисциплините „Стрелба в мишена по време на съпровождане", „Стрелба от различни положения" и „Скоростна стрелба от автомобил".

За втора година турнир по Бодигардинг в Стара Загора
netinfo
В събота ще се проведе най-атрактивната част от „Бодигард 2012". От 9:00 часа на бул. „Цар Симеон Велики" започва „Майсторско управление на автомобил", от 16:00 ч. пред мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора" стартира дисциплината „Търсене на взривни устройства в автомобил".

Тази година участват отборите на НСО, „Българска бодигард федерация", Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец", АСО - Елин Пелин, както и отборът на Националната служба за охрана на президента в Украйна и др. Общо ще се включат окло 70 души. Миналат агодина участие са взели около 50 специалисти, уточни Маноил Манев - главен съдия в турнира.