Висока усвояемост на работните места в Старозагорско
Висока усвояемост на работните места в Старозагорско / DarikNews.bg, Невена Божкилова
Висока усвояемост на работните места в Старозагорско
31491
Висока усвояемост на работните места в Старозагорско
  • Висока усвояемост на работните места в Старозагорско

Данните от отчета и анализа за шестмесечието на Дирекция "Бюро по труда" Стара Загора сочат 77.68 % усвояемост на работните места. "Това е постижение в сравнение с предни години, когато в най-добрите случаи цифрите са показвали 60% - 65% усвояемост. Обявените работни места от Бюрото по труда за този период са 1474, от които 1145 вече са заети." Това съобщи директорът на Бюрото по труда Георги Гьоков.

През месец юни в Бюрото по труда в Стара Загора са регистрирани 4579 безработни. Равнището на безработицата за страната през изминалия месец е 9.26%, а за Стара Загора процентите са значително по-ниски - 5.5 на сто. Спрямо май месец безработните са със 163 души по-малко, информираха от Дирекцията.

От началото на годината в програмите за заетост на Бюрото по труда са включени 567 нови лица. Най-голяма заетост осигурява Националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост". В нея са включени 80 безработни като през юни ангажираните са били десет души.

На следващо място по обхватност и социален ефект е Националната програма "Асистенти на хора с увреждания", по нея през миналия месец са рабитили 22 лични асистенти на хора в неравностойно положение.

Какви други програми и обучения предлага Бюрото по труда разяснява Георги Гьоков в прикачения звуков файл.