В понеделник стартира ученически фотоконкурс
В понеделник стартира ученически фотоконкурс / Община Стара Загора, архив

Ученически фотоконкурс на тема „Маскарадните игри през моя обектив" стартира в понеделник. В него могат да участват ученици от Стара Загора на възраст от 11 до 19 години, които трябва да представят до три оригинални снимки от фестивала на маскардните игри, който ще се проведе в неделя - 9 март в Стара Загора.

Снимките могат да бъдат изпращани до края на месеца на електронна поща iskra_mldom_stz@abv.bg. В електронното писмо трябва да са посочени още следните данни: трите имена на ученика, възраст, клас, училище, e-mail за обратна връзка, телефон за контакт.

Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в две възрастови групи - от 11 до 14 години и от 15 до 19 години. Те трябва да изпратят до три свои снимки, които са имат заглавие и да са в дигитален формат JPEG. Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 1024 пиксела по дългата страна, а резолюцията - не по-малка от 72 dpi.

Задължително е снимките да бъдат в оригинал, без допълнителни фото ефекти. Целта на конкурса е да се покажат и отличат фотосите, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.

Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на материала, който е изпратил за участие в конкурса.

За автор на творбата се счита кандидатът, чието име е записано в текста на имейла, с който снимката е изпратена за конкурса. Самите снимки ще бъдат оценявани от жури, включващо специалисти в областта на фотографията и експерти в Община Стара Загора

На победителите ще бъдат връчени предметни награди - по една за първо, второ и трето място.