Трубадур на стадиона
Трубадур на стадиона / Dariknews.bg
250 артисти ще вземат участие
Над 10 тона декори ще бъдат поставени на Стадион Берое за четвъртото издание на “Опера на стадиона”. Държавна опера-Стара Загора ще представи грандиозния спектакъл “Трубадур”, в който ще вземат участие 250 души.

Трубадур на стадиона
Dariknews.bg


Тазгодишният спектакъл залага на подбора на звезден солистичен състав, оригинална режисура и брилянтно изпълнение на своя основен състав – солисти, хор и оркестър на Старозагорската опера под диригентството на главния диригент Ивайло Кринчев. Режисьор е Огнян Драганов. Сценографията се подготвя от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров.  Дизайнер на впечатляващите костюми е Денис Иванов, който този път е заложил на иновативното, нетипичното и напълно новото за българската сцена. Диригент на хора е Младен Станев.

Трубадур на стадиона
Dariknews.bg


Световно признатият тенор Зоран Тодорович ще изпълни ролята на Манрико. Кирил Манолов, който в момента прави впечатляваща международна кариера, ще бъде в ролята на граф Ди Луна. В ролята на Азучена гостува  Даниела Дякова, която се наложи като една от най-предпочитаните изпълнителки-мецосопрани във всички български театри и редица европейски оперни сцени. Изтъкнатата солистка на Старозагорската опера Елена Баръмова с внушителен репертоар, чест гост на различни оперни театри  в Европа, ще бъде в ролята на Леонора.

Трубадур на стадиона
Dariknews.bg

Участват още Александър Марулев, Ивайло Йовчев, Емилия Джурова, Игнат Желев и др., оркестър, хор на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“, деца от сдружение „Свят без граници“.

Грандиозния спектакъл “Трубадур” на стадион “Берое” е на 7 юли от 21.00 часа. Билетите за представлението са на цени от 12,15,25 и 30лв, а за VIP ложата на стадиона с включен кетъринг и паркомясто – 50лв.