ръце възрастни хора
ръце възрастни хора / iStock/Getty Images
„Да стоплим самотен човек“ е благородната инициатива, организирана от ученици, родители, учители от СУ „Васил Левски“ в Стара Загора.

От 16 до 18 декември, между 12 и 13 часа пред входа на училището, те очакват всеки, който желае да се включи в кампанията, като дари само пакетирани продукти с доказан произход.

„За съжаление има десетки възрастни хора, които са самотни и често пъти болни и неспособни да се грижат сами за себе си. За щастие Община Стара Загора се грижи за тези хора с помощта на "Домашен социален патронаж", където се приготвя ежедневно топла храна и се доставя на нуждаещите се.

Всички ще се съгласим, че няма по-подходящ и ценен подарък от подкрепата, нали?

За това нашите малки ученици започнаха изработката на весели коледни картички и играчки, които ще зарадват и усмихнат самотните стари хора на връх Коледа.

За всеки, които има възможност и желание да дари хранителни продукти, ще осигурим представител на Училищното настоятелство през следващите три дни, който ще приеме Вашето дарение.

Вярваме, че заедно можем повече и наистина ще усмихнем да стоплим сърцата на самотните възрастни!“, призовават организаторите на благородната инициатива.