Убиецът от Чирпан остава в ареста
Убиецът от Чирпан остава в ареста / Dariknews.bg

25-годишният Калчо Илиев, който в събота застреля с ловна пушка Ангел Демирев на ул. „Кокиче" в Чирпан, остава в ареста.Това реши Окръжен съд Стара Загора. Илиев е направил пълни самопризнания и искането за постоянна мярка задържане под стража е основателно, са мотивите на съда. Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативен съд Пловдив. В залата Илиев каза само:„Той щеше да ме убие, гръмна ме в ръката".

В събота, в Чирпан при престрелка, почина 54-годишния Ангел Демирев. В полицията са се явили двама мъже - на 33 и 25 години, които заявили, че докато са пътували с лек автомобил "Мерцедес", преминавайки по ул. "Кокиче", между тях и 54-годишния мъж е възникнала престрелка, в следствие на която 25-годишният Калчо Илиев е получил огнестрелна рана в дясната длан, а самият той е прострелял с 54-годишния с ловна пушка. Мъжът е откаран в ЦСМП - Чирпан, но в следствие на раните си е починал.При извършените оглед и претърсване на "Мерцедес"-а са намерени и иззети ловна пушка и 2 пистолета - всички незаконно притежавани, както и нож с дължина 230 мм.

На 8 август тази година синът на застреляния Ангел, заедно с още двама души убиха бащата на задържания Калчо Илиев. Враждата между двете семейства е от повече от 20 години, коментират запознати.