Разформироваха Шеста рота, охранявала летището в Кандахар
Разформироваха Шеста рота, охранявала летището в Кандахар / netinfo
Служебният министър на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват днес от 11 часа, в ритуала по тържественото посрещане на военнослужещите от 32-ия контингент на Българската армия, участвали в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“.
 
Военнослужещите от 32-ия контингент се завърнаха на 18 март в нашата страна, след успешно участие в мисията по подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан. Контингентът е в състав до 110 военнослужещи и в структурата му са включени национален елемент, механизиран взвод, щабни офицери и екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност. Национален командир на контингента е полковник Андрей Мецов.  
 
В ритуала ще участват още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, изпълняващият длъжността командир на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, областният управител на област Стара Загора Веска Шошева, представители на местната изпълнителна власт.