Тримесечна кампания за приемната грижа стартира в Чирпан
Тримесечна кампания за приемната грижа стартира в Чирпан / netinfo

Кампанията за приемната грижа е насочена към широката общественост и цели да намери подходяща среда за децата от институциите. „Нашите послания ще бъдат следните - приемната грижа е част от приоритетите на държавната политика за закрила на децата, тя е възможност за децата без родители да израснат в семейна среда, и трето послание, което ще използваме ще бъде да акцентираме върху трудностите на децата и важността на засилване на общественото внимание към тези трудности", сподели психологът от Центъра за обществена подкрепа в Чирпан Деница Колева.

„Приеми дете - стани приемен родител" е инициатива на ЦОП-Чирпан, съвместно с Областния център по приемна грижа в гр. Стара Загора, управляван от Сдружение „Самаряни" и местната дирекция „Социално подпомагане".

Кметът на Чирпан Васил Донев информира, че „анализът на социалните услуги е готов и предстои да бъде приет с решение на местния парламент".

В момента в Община Чирпан има четири професионални приемни семейства.

Според директора на Центъра за обществена подкрепа Милена Андонова професионалната приемна грижа е алтернатива за безработните, одобено във време на криза.