Трима  миньори са изписани от болницата ,един остава
Трима миньори са изписани от болницата ,един остава / netinfo
Трима от миньорите,които постъпиха в Университетската болница след сблъсъка с полицията тази сутрин край Гълъбово, са изписани, съобщи за Дарик радио управителят на УМБАЛ доц.Валентин Стоянов.Тримата са били с леки поражения от въздействие на газ-парене на очите и сърбежи по кожата.В болницата остава 47-годишният Кольо Колев от с.Млекарово.Той е с охлузни рани в областта на дясното око и гръдния кош,но черепът му е здрав, уточни доц.Стоянов.

Според протестиращите миньори, полицаите са употребили срещу тях палки и сълзотворен газ. Очевидци разказаха за Дарик радио,че Колев е бил бит и блъскан от полицай.

В ранния следобед началникът на старозагорската полиция комисар Тончо Михайлов заяви,че полицаите не са използвали сълзотворен газ.Те са били изпратени на миньорския протест по разпореждане на министъра на вътрешните работи Румен Петков ,за да предотвратят блокирането на международния път Русе-Свиленград край Гълъбово. Според Михайлов, митингуващите са нападнали полицаите със синдикални знамена.Полицай Динко Динев от Гълъбово е бил ранен в окото от Колев, а Васил Василев от Стара Загора е бил удрян в корема с дръжка на знаме,която се счупила. Василев извадил личния си спрей,за да се защити,неговият нападател все още се идентифицира.Динев бил принуден да използва физическа сила,за да сломи съпротивата на Колев.

Тончо Михайлов е разпоредил административна проверка на случая.Сезиран е Районния прокурор на Гълъбово,очаква се да бъде назначена проверка и от Военната прокуратура.

“Въпреки полицейското насилие,нашите протести ще продължат”-заявиха от КНСБ в Мини “Марица Изток”.