служители
служители / община Стара Загора
350 самотноживеещи възрастни хора от Община Стара Загора получават топла храна от Домашния социален патронаж ежедневно. Повечето потребители на услугата са лежащо болни или трудноподвижни, а доставката до дома им е изключително улеснение за тях, коментира директорът на услугата Гергана Тодорова.
Работи се на пълен капацитет и се помага на възрастни хора и в старозагорските села.

Всеки работен ден около 160 са потребителите и на Диетичния стол в Стара Загора. Половината от тях получават храната си на място, а на останалите тя се доставя до дома, информира управителят Наташа Митева. На телефон 0885 363 077 всеки нуждаещ се, може да направи заявки за топла храна като доставката ще бъде извършена на следващия работен ден.

Три екипа от по двама служители извършват доставката на пакетирана храна и лекарства от първа необходимост за възрастните, самотноживеещи или трудноподвижни старозагорци. Те могат да подадат заявка на телефон 0885 382 233 всеки делничен ден от 9.00 до 17.00 часа.

Те трябва да предоставят на служителите списък с хранителни продукти или рецепта за лекарствата, както и средства за закупуването им. При доставката служителите удостоверяват стойността на закупеното с касова бележка. Не се приемат заявки за пазаруване по промоции на големите търговски вериги, купува се от близки магазини.

Над 600 са децата, които ежедневно обслужва Детска кухня. Услугата могат да ползват деца на възраст от 10 месеца до 3 години.