Точат пари от дебитни карти
Точат пари от дебитни карти / Sofia Photo Agency, архив

Само за два дни в районните полицейски управления в Стара Загора са получени три сигнала от граждани за неправомерно теглене на пари от дебитните им карти.

Източването на сумите е ставало от банкомати в София.

37-годишна старозагорка получила съобщение на мобилния си телефон, че е извършена транзакция на 240 лева с дебитната й карта. След като и служител в банката е потвърдил информацията, жената предоставила на полицията дебитната си карта и заявила, че по време на транзакцията не е теглила пари и е била в Стара Загора.

Получено е съобщение и от 53-годишна жена, за това че на 23 юни при плащане в хипермаркет е установила, че дебитната й карта е обявена за невалидна. След справка в банковия клон става ясно, че на същата дата от картата са направени две транзакции на сумите 400 лева и 180 лева, като парите са изтеглени от банкомат в София.

Във Второ Районно управление в Стара Загора е получено съобщение и от 66-годишен старозагорец, за това че от дебитната му карта е изтеглена сумата от 400 лева, като парите са взети от банкомат в София. По време на транзакцията старозагорецът не е напускал града.