Стара Загора след дъжд…почти като Венеция
Стара Загора след дъжд…почти като Венеция / Дарик - Стара Загора
Стара Загора след дъжд…почти като Венеция
21182
Стара Загора след дъжд…почти като Венеция
  • Стара Загора след дъжд…почти като Венеция

Големи по количество валежи се изсипаха през почивните дни в цялата страна. Особено сериозно беше положението в Стара Загора.

"Ситуацията беше усложнена в южните райони на града и около ЖП Гарата", коментира последиците от потопа за Дарик радио заместник-кметът по транспорта в Община Стара Загора Белчо Белчев.

"От миналата седмица заедно с почистващата фирма "Нелсен чистота" сме наели уникална машина за почистването на 800 шахти в града", допълни заместник-кметът Белчев.

В района на Парк Мол Стара Загора беше също затруднено движението на автомобили. "Екипи на "Гражданска защита" отводняваха преливащите платна на булевард "Никола Петков", информира в следобедния блок на Дарик Стара Загора директорът на "Гражданска Защита" Веселин Кузманов.

Той обясни, че до седмица ще заработи нова система за ранно предупреждение оповестяване на служителите към аварийните групи за спасяване на населението при извънредни ситуации. Според Веселин Кузманов следващата година в Стара Загора ще и нова сиренна и речева система за информация на населението при аварийни ситуации

През почивните дни в нашия град само няколко часа паднаха дъждове от 34 до 50 литра на квадратен метър. Спасителни екипи са се отзовали на девет адреса за извършване на отводнителни дейности, отстраняване на паднали дървета и изтегляне на аварирали моторни превозни средства. Падналите дъждове са унищожили и много от пътните настилки в някои от населените места в областта. 

Въпреки венецианския облик, който придоби града ни, все пак не всички старозагорци са пострадали от наводненията. В прикачения звуков файл ще чуете какво отговориха някои старозагорци на репортерска проверка на Дарик, която имаше за цел да провери "Изпатиха ли си от потопа някои наши съграждани?".