Най - добрият град за живеене в България
Най - добрият град за живеене в България / Влади Владимиров
Стара Загора е Сигурен град за 2018 година според класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене“.  Наградата бе връчена на официална церемония в София от председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението” Малина Крумова.

Сигурността е приоритет в управлението на кмета Живко Тодоров. Тази година акцентът е в изграждането на видеонаблюдението. Камери ще бъдат поставени на 65 детски площадки, 200 в  парковете на територията на общината,  90 на новоизградената ни пешеходна зона, 100 камери на 37 от най-натоварените кръстовища, както и на всички общественозначими сгради”, заяви секретарят на общината Делян Иванов при получаването на наградата.

Сигурността на един град включва - криминална статистика, пътна безопасност, задръстванията, възможностите за паркиране, качествения и удобен градски транспорт, инвестиции в общинска пътна мрежа.

Наградите бяха раздадени днес, а за сърцата на слушателите на Дарик се пребори град Кюстендил. В 12-тото издание на инициативата бяха раздадени 5 награди, както и една специална.

Наградата за „Най-добър град за живеене” в класацията на Дарик радио получи Русе. Град на знанието стана Бургас, Зелен град - Добрич, Бизнес град е столицата София, за Жизнен град беше определен Варна, а по ниво на сигурността – Стара Загора.
 
Беше дадена и една специална награда – за пътна безопасност на Ямбол.

Собственикът на Дарик радио Радосвет Радев обобщи работата на отличените кметовете така:
 
„Всички кметове, които говориха преди мен, не са бюрократи. Всеки един от тях, защото аз познавам и градовете, по някакъв начин е станал предприемач на територията си. Това са характеристики на предприемаческото менажиране на едни процеси, защото кметът управлява процеси по подобен начин, както мениджърът“, каза Радев.
 
Класацията на Дарик „Най-добър град за живеене“ се проведе за 12-та поредна година.