Спират уличното осветление в Гълъбово
Спират уличното осветление в Гълъбово / Sofia Photo Agency, архив

Уличното осветление в Гълъбово ще бъде изключено до възстановяването на нормалната работа на наводнената подстанция, съобщиха от общинското ръководство. От там призоваха гражданите да ограничат потреблението на електроенергия до възстановяване на нормалния капацитет на работа на съоражението и изразиха надежда, че планираното тържествено запалване на Коледната елха на 9 декември.

В Гълъбово продължава изграждането на дигата около подстанцията като това е един от основните приоритети в момента. На място работят 60 бр. тежкотоварна техника, предоставена от Мини Марица Изток ЕАД и частни и общински фирми.

В резултат на съвместните действия на институциите и членовете на Националния кризисен щаб, към момента на територията на община Гълъбово няма села без ток и без вода. Село Орлов дол, общ. Тополовград, също е захранено с ток, като екипи на ЕVN продължават да работят на място за отстраняване на възникнали аварии по електропреносната мрежа.

Предприети са мерки по разработения план за укрепване на скъсаната дига на р. Сазлия в близост до подстанция „Гълъбово".

Кризисният щаб ще заседава отново утре в 10:00 часа в областна администрация Стара Загора.