зима
зима / netinfo
Сняг в вали в в Старозагорска област, пътищата са отворени за движение и няма въведени ограничения.

На проход Шипка снежната покривка вече е 10 сантиметра, духа силен вятър, температурата е минус 7 градуса. На проход Република движението се осъществява нормално, без ограничения, също вали сняг.

Днес ще духа умерен и временно силен североизточен вятър и ще продължи да нахлува студен въздух, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Валежите ще продължат и ще се усилят: в Северна България и високите котловинни полета ще са от сняг, в Горнотракийската низина със застудяването през деня и там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг; само в крайните югозападни райони валежът ще остане от дъжд.

Оранжев код заради снеговалежи и вятър е обявен за областите в Северна и Северозападна България. Предупреждението е в сила за областите Кюстендил, Перник, София област, София град, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна. В тези райони ще има валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка 15-30 см, в Предбалкана и повече. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър и има условия за снежни виелици.
 
Жълт код за дъжд и сняг е обявен за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. В тези райони ще има валежи: в равнинната част от дъжд, в планинската - от сняг. До вечерта и в равнините дъждът ще премине в сняг. Очаквани количества между 15 и 35 л/кв.м. Ще се образува снежна покривка в равнинната част от областта до около 5 см, а в планинската част до 20 см. Ще духа умерен североизточен вятър.