Вчера се проведе специализирана полицейска операция в Гълъбово след опит за убийство. По случая са задържани петима души, съобщи NOVA. Според органите на реда след свада в местно заведение мъж е прострелян в корема, а извършителят успява да избяга и да се укрие.

Стрелецът и мъжът, по когото е стреляно, са криминално проявени. Лежали са в затвора. Те са с богато криминално досие - от рекет до разпространение на наркотици. Двамата са добре познати на полицията.

Стрелбата е станала в заведение, което през почивните дни се използва като дискотека. „След подаване на сигнала от клиент на дискотеката са предприети незабавни заградителни мероприятия. В резултат на това не по-късно от два часа стрелецът е бил задържан”, обясни началникът на „Криминална полиция”.

Спецакция в Гълъбово след опит за убийство (ВИДЕО)

На този етап е ясно, че стрелбата е започнала след конфликт между двамата. Задържаният не е оказал съпротива при ареста си. Животът на мъжа, който е прострелян в корема, е извън опасност, сочи информация на NOVA.

В резултат на проведената полицейска операция са проверени 168 души, 106 превозни средства. Задържани за срок от 24 часа са петима души. Установени са 30 нарушения на различни закони, посочи директорът на ОДМВР-Стара Загора Николай Колев.
NOVA