Брак без приказка
Брак без приказка / Куклен театър-Стара Загора
Представлението е посветено на жените, преживяващи домашен тормоз
Доверие или опасна провокация е да дадеш забранения ключ в ръцете на любимия? Как любовта се деформира до степен на домашен тормоз? В какво е силата на жертвата и слабостта на насилника? – са въпросите в постановката "Синята брада - брак без приказка" с фокус върху насилието в интимния живот. Проектът прави паралел между това тревожно, често смъртоносно, явление в съвременния свят и архитипни ситуации и символи от френската приказка „Синята брада“.

Бракът със Синята брада е приказен образ на често срещана житейска ситуация, която в същността си е един екзистенциален избор –  да се откъснем от своята интуитивна природа, да обезкървим своите идеи и мечти, да спрем да бъдем любопитни и да спрем да се развиваме. Идва момент, когато отваряме вратичката на килера  и откриваме своите умъртвени стремежи. И това е решителният момент, в който  трябва да се изправим срещу „ хищникът, в самите нас“, който е подхранван от обществени порядки и стериотипни  категоризации.

Това е авторски пърформанс, посветен на жените, които държат в ръцете си ключе, а то не спира да кърви и да крещи, че „нещо не е наред“.

Представлението е на 8-ми май от 19:00ч. на сцената на Държавен Куклен Театър. Проектът гостува в града благодарение на АртЕриа в партньорство с Комплекс за социални услуги за деца и семейства Стара Загора и подкрепата на Артофис.  Билетите са в продажба на касата на Куклен Театър, в Комплекс за социални услуги, на страницата на АртЕриа и 1 час преди спектакъла на място. Не се препоръчва за лица под 16 години!