Ще лепят стикери на неправилно паркираните коли
Ще лепят стикери на неправилно паркираните коли / DarikNews.bg, архив

Стикери ще се лепят на неправилно паркираните автомобили в Стара Загора. В момента се търси рекламна къща, която да отпечата документите, с които ще разполага и полицията, за да може при проверките в града и те да санкционират некоректните водачи.

Мярката репатриране няма да бъде основна при констатиране на неправилно паркираните коли, а глобата след поставяне на скоба и лепенето на стикерите, уточни кметът Живко Тодоров. „Мярката се прилага в Пловдив, предстои да се въведе и в Стара Загора, защото моделът е показал, че е работещ. Там, където има контрол, нарушенията на обществения ред намаляват", посочи и ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

Той информира още, че в най-скоро време ще бъде обособено нова звено с около десетина служители, които ще следят за обществения ред в паркове, градинки, пешеходната зона, зелени площи. Те ще обикалят града с електромотопеди и ще реагират по сигнали на гражданите, получени и на горещия телефон. Момчетата и момичетата ще следят за нарушения в местата, където репатраторът не може да влезе.

На нарушителите, които са паркирали неправилно и имат залепен стикер на стъклото, няма да се поставя скоба или да се вдига с „паяк", уточняват от общината.