/ iStock/Getty Images
31-годишен шофьор е с комоцио и временна загуба на съзнанието след пътен инцидент, станал около 21:30 часа на 28 юли в Стара Загора.

Две тежки катастрофи в Стара Загора

По бул. "Цар Симеон Велики" в посока изток се движила лека кола, управлявана от 18-годишен младеж. На кръстовището с  ул. "Св. Отец Паисий" на зелен сигнал на светофара, водачът предприел маневра “завой наляво”, при което автомобилът бил ударен от движещо се по бул. "Цар Симеон Велики", в посока запад, "БМВ". Зад волана бил 31-годишен старозагорец.

Верижна катастрофа стана тази сутрин на АМ "Тракия" край Стара Загора (СНИМКА)

От удара той получил комоцио и временна загуба на съзнанието. Настанен е за наблюдение в УМБАЛ-Стара Загора, без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, при което са отчетени отрицателни резултати.

През почивните дни в Старозагорско са заловени поредните пияни зад волана, информират още от пресцентъра на полицията. За едно денонощие в ареста е задържан 61-годишен гълъбовец, който шофирал с 1.42 промила алкохол.

Дете се бори за живота си след катастрофа

В сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР-Стара Загора е образувано бързо производство срещу 55-годишна жена от Стара Загора, която била спипана да управлява колата си с 1.53 промила.

57-годишен мъж от Стара Загора пък сигнализирал в Първо районно управление, че гумите на автомобила му са срязани, а колата му е напръскана с боя. Возилото било паркирано на ул. "Братя Жекови".