/ БГНЕС
Две тежки катастрофи станаха в Стара Загора на 23 юли, съобщиха от полицията.
 
Верижна катастрофа стана тази сутрин на АМ "Тракия" край Стара Загора (СНИМКА)

Първият пътен инцидент е между кола и таксиметров автомобил на бул. „Никола Петков”. На кръстовището за ПАРК МОЛ при неработещ светофар, „Мерцедес”, управляван от 39-годишен старозагорец ударил пресичащото без предимство такси.

В резултат на удара таксиметровият водач получил фрактури на ребрата и комоцио. Пътничка в колата била с разкъсна рана на левия клепач. Двамата са обслужени в Центъра за спешна медицинска помощ и са освободени. В УМБАЛ-Стара Загора, за лечение е настанен 35-годишен мъж от село Дрангово, който също пътувал в таксито.
 
Дете се бори за живота си след катастрофа

Двама мъже пострадаха
при другата катастрофа, станала на кръстовището на бул. „Св. Патриарх Евтимий” и ул. „Васил Левски”. При завой наляво, от най-дясна част на пътната лента на булеварда, без да се убеди в безопасността на извършваната маневра, кола е ударена от движещ се в същата посока лек автомобил.

Той се отклонил вляво по посоката на движение и с предната си част се блъснал в дърво в средната разделителна ивица на булеварда. Пострадали са водачът на първия автомобил и негов спътник. Настанени са за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. По двата автомобила са нанесени значителни материални щети.