Санкционираха земеделец, неправомерно използвал общински имот
Санкционираха земеделец, неправомерно използвал общински имот / DarikNews.bg, архив

Община Стара Загора санкционира с акт за административно нарушение Димо Динев, управител на фирма „Диневи" ЕООД, заради неправомерно използване на общински имот в землището на с. Преславен.

Комисия е констатирала, че Динев, в качеството си на работодател, е допуснал навлизане и обработка на площ повече от 72 дка от пасище-мера, собственост на Община Стара Загора. В протокола е записано още, че земеделецът не е отрекъл, че обработва общинския имот. Според Динев обаче ставало въпрос за грешка от страна на наети от него хора, които разорали и засяли с рапица въпросния парцел, без негово знание.

Чл. 17 от Наредбата за обществения ред в общината забранява завземането, под какъвто и да е предлог, на сектори или части от общинска земя- пътища, пътеки, граници между имоти, кариери и други земни или водни площи.Чрез Държавен фонд Земеделие е направена и справка дали имотът е заявен пред органите на Министерството на земеделието и храните с цел получаване на субсидии по Системата за единно плащане на единица площ.

Заради зачестилите случаи на неправомерно използване на пасища в региона Община Стара Загора ще санкционира всички, които нарушават наредбата.