Санкции за нерегламентирани строителни дейности
Санкции за нерегламентирани строителни дейности / netinfo

“Фирмата-изпълнител на МОЛ ” Галерия” ще бъде санкционирана по всички изисквания на закона”. Това съобщи зам.- кметът проф. Димитър Динев.

Фирмата “Строител ВД” е предприела нерзаршени дейности на спортната площадка на Дом ”Теофано Попова”. “Общината по никакъв начин не е давала разрешение за използването на площадката.Изобщо. “, обясни проф.Динев.

От Общината все очакват да получат от фирмата план за безопасност на строителството, макар че са водени разговори за това как строителният процес да не пречи на децата и гражданите от квартала.

” Съвсем естествено е такъв голям обект за мащабите на Стара Загора да предизвика някакви неудобства. Важното е да се намери баланс между спокойствието на жителите и необходимостта все пак да се извършват такива строителни дейности”, допълни зам-кметът Динев..

Предстои да бъде затворен източният тротоар на ул.”Хан Аспарух”, а за преминаване да се отдели около метър и половина площ от пътното платно, който ще бъде обезопасен.

Пред Дарик радио директорът на Дом “Теофано Попова” Рилка Иванова изказа своето безпокойство за здравето и живота на нейните възпитаници .