/ Община Стара Загора
Истински празник сътвори Общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, за да поздрави служителите на Община Стара Загора по повод предстоящите коледни и новогодишни празници.

Община Стара Загора

Програмата откри солистът Веселин Василев, който изпълни песента „Хайде, Радо льо да идем“. Колежката му Теодора Чалъкова пък грабна публиката с народната песен „Зададе се, Стояне, ле“.

Топли одеяла и лакомства подариха общинските съветници на малчугани (СНИМКИ)

Мъжете показаха завидни танцови умения в „Трайкийската“.
След това излязоха коледарите, които наричаха за здраве и берекет през следващата година. Невероятните изпълнения на певци и танцьори бяха бурно аплодирани от общинарите.

Община Стара Загора

Концертът завърши с кръшно право хоро, на което се хванаха зам.-кметът Красимира Чахова и общински служители. „Благодарим Ви, че създадохте това прекрасно коледно настроение.

Община Стара Загора

Желая Ви много нови творчески успехи през следващата година и все така да ни радвате с постиженията си“, пожела Красимира Чахова. Тя връчи подаръци за състава от името на Община Стара Загора.

Община Стара Загора

Ансамбъл „Загоре” е създаден през есента на 1955 г. под ръководството на Панайот Янев, в репертоара му са обхванати произведения от всички фолклорни области на България - огромно разнообразие от мелодии, ритми и багри.

Какво, къде, кога в Стара Загора

През 2010 г. Ансамбъл „Загоре” получава от Съвета на европейската научна и културна общност сертификат на институция с висок престиж и обществено признание в областта на културата, значка „Златна книга” за принос в развитието на българската култура; носител е на Кристална лира; орден „Кирил и Методий“ - I степен; Наградата на Стара Загора; Плакети от наши и международни фестивали.

Община Стара Загора

През 2016 г. ансамбълът отбеляза своя 60- годишен юбилей, по повод на който бе удостоен с престижната награда „Златен век“

Община Стара Загора

Името на ансамбъла е една от най-престижните визитки на Стара Загора, символ и емблема на родния ни корен и творческа сила.