Румен Димитров: Разочарован съм от явната търговия с гласове
Румен Димитров: Разочарован съм от явната търговия с гласове / DarikNews.bg

Ставам все по-разочарован, тъй като пред очите на ангажираните институции се купуваха явно гласове. Това се отнася не само за ромите, тъй като този път нещата бяха безкрайно уродливи-пръснаха се страшно много пари, за да се реализират схемите за купуване и продаване на гласове. Така членът на Предизборния щаб на Реформаторския блок в Стара Загора и председател на ДСБ Румен Димитров коментира резултатите от изминалия вот за евродепутати. Според него, за да се пресече търговията с гласове и за да няма контролиран вот, е необходимо да се приеме направеното през 2005 година предложение от тъмносините за създаване на преброителни центрове.

Димитров поздрави ГЕРБ за убедителната победа, която по думите му е ясен знак, че ще има предсрочни парламентарни избори.

85% от бюлетините вече са обработени, съобщават от ЦИК. 30,66% от гласовете са за ГЕРБ, 18,98% - за „Коалиция за България", а 17% - за ДПС. България без цензура е с 10,67%, следвана от Реформаторския блок с 6,36% и АБВ - с 4,04%.

„Не съм доволен от резултата на реформаторите в Стара Загора. Очаквах двойно повече, а ние се оказахме под средните проценти за страната. Може би причината е че, на нашите десни съграждани беше втълпявано, че ако гласуват за РБ ще загубят гласа си, тъй като няма да прескочим бариерата.

Важното е обаче, че Реформаторският блок има свой представител в ЕП. Изследванията показват също, че за нас процента на гласувалите с преференция е най-голям", обясни още Румен Димитров.