Реконструират водопроводната мрежа в три села в община Чирпан
Реконструират водопроводната мрежа в три села в община Чирпан / Областна администрация

Водопроводната мрежа на три села в община Чирпан - Гита, Свобода и Зетьово ще бъде реконструирана в следващите месеци. Стартът на ремонтните работи бе даден вчера в присъствието на областния управител на Стара Загора Живка Аладжова.

Ремонтните дейности стартираха от село Зетьово, където бе положена символично първа копка по проекта от кмета на община Чирпан Кичка Петкова и представителя на фирмата-изпълнител „Крам Щрабаг еви МСМ" Николай Иванов.

"Проектът за реконструкция на водопроводната мрежа в селата Гита, Зетьово и Свобода е значим, защото ще има социален, икономически и екологичен ефект върху развитието на общината. Вярвам, че фирмата-изпълнител ще спази точно сроковете и качествено и прецизно ще изпълни реконструкцията", заяви Живка Аладжова.

Тя изрази увереност, че реализирането на проекта ще допринесе за достигане на европейски стандарти за опазване околната среда и водите. По думите й ще се използва и по-ефективно водният ресурс, ще се спестят и разходи по поддръжка на мрежата.

Областният управител пожела на кмета на Зетьово Йордан Николов да бъде надзорник по осъществяването на проекта, а на строителите повече топли дни, за да се поздравят с успешно приключилата реконструкция на 45 километровата водопроводна мрежа след 13 месеца.

Населението, което ще се възползва от реконструираната водопроводна мрежа е около 3 300 души, а стойността на проекта е 18 500 000 лева. Сумата достига почти два пъти размера на общинския бюджет.

"Инвестицията е изключително важна за общината", каза кметът на Чирпан Кичка Петкова, пояснявайки етапите на работа.

От фирмата-изпълнител споделиха пред участниците в символичното събитие, че е направена добра организация и мобилизация на дейностите, така че да приключат преди проектния срок.

На събитието присъства и народният представител Атанас Пъдев.