победители
победители / община Стара Загора
Развитие на уикенд туризма в Стара Загора планират от общинска администрация. Намерението им е от следващата година да има различни акценти в края на всяка седмица, които да привличат гости в града ни.

По думите на ресорния зам.-кмет Милена Желева, се предвижда организирането на  тематичните уикенди да стартира в началото на юни и да продължи до края на септември.

Желева присъства на награждаването на победителите в онлайн предизвикателството „Улови момента“, организирано от Туристически информационен център към Община Стара Загора в партньорство със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.

По време на церемонията, която се състоя в Лапидариума на Регионален исторически музей, Желева подчерта, че пандемията от COVID-19 е забавила стартирането на част от заложените в годишната програма събития. „Имаме подготвени съвместни инициативи с туроператорите, хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора, които се надяваме да осъществим до края на 2020 г. За съжаление, тази година не беше благосклонна към бранша, но със съвместни усилия се насочваме към програма, която да привлича туристи в периодите от петък до неделя, както и в празничните дни от календара“.

В конкурса участие взеха 26 автори с над 120 снимки. Девет от творците спечелиха ваучери на стойност 30 лева от различни местни ресторанти и заведения.