Разбиха нарколаборатория в Стара Загора
Разбиха нарколаборатория в Стара Загора / DarikNews.bg, архив

Нарколаборатория е разбита в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Спецоперацията е проведена по ръководството на Специализираната прокуратура и е извършена в пълна секретност.

Служители на сектор „БОП“-Стара Загора проведоха специализирана операция за пресичане  разкриване и документиране на дейността на организирана престъпна група ,занимавала се с разпространение на високорискови наркотици и вещества. В хода на операцията са претърсени 9 адреса на територията на Стара Загора, Раднево и селата Сърнево и Трояново. Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества. В хода на действията е открита и лаборатория за производство на метамфетамин, оборудвана с всички необходими съоръжения и суровини.

Намерени са 344 грама марихуана, 65 грама метаамфетамин, 2490 хапчета, съдържащи псевдоефедрин и 427 грама от субстанция, съдържаща псевдоефедрин.

Разпитани са 20 души. На петима е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група и държане на наркотични вещества. Лицата са криминално проявени, като най-възрастният от тях е на 27 години.

Групата е зареждала предимно подрастващи в Стара Загора и Раднево. Наблюдавана е от октомври миналата година, заяви началникът на сектор "БОП" Стара Загора Ивайло Димов. Лабораторията е открита в частен дом на роднина на лидера на групата в село Сърнево.

Задържани са хора, участващи в цялата верига от производител до дилър. Многократно са засичани в момент на продажба на наркотици на подрастващи. Вчера са задържани в момент на зареждане на нова партида за производство.

В операциите са участвали и служители на секторите за борба с организираната престъпност от Сливен, Пловдив и Хасково. Акцията е проведена съвместно с ОДМВР- Стара Загора и под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Действията по разследването продължават.