Провеждат изпит за строители за Израел през август, желаещите могат да кандидатстват до 29 юли
Провеждат изпит за строители за Израел през август, желаещите могат да кандидатстват до 29 юли / Dariknews.bg, архив

Търсят се професионални строителни работници по условията на подписаната Спогодба между Правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за набиране и осигуряване на временна заетост на граждани на двете страни.

Документи на кандидати се набират постоянно в дирекции „Бюро по труда" в цялата страна.

Израел търси наши работници за: Кофражисти (индустриален строителен кофраж, дървен кофраж) - разчитането на строителни планове е задължително; Aрматуристи - разчитането на строителни планове е задължително; Работници по полагане на керамични облицовки по подове и стени; Мазачи.

Израелската страна е посочила, че кофражисти и арматуристи ще бъдат търсени и наемани с приоритет.
Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен до максималния срок от 3.5 години, считано от датата на първото им влизане в Израел. В договора ще бъдат отразени всички трудови условия.

Изисквания към кандидатите:
- да са български граждани; да са на възраст между 25 и 50 години; да не са работили в Израел; да нямат родители или деца, които да работят в Израел; да не са осъждани; да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини.
Процедура на кандидатстване:

Кандидатите подават в ДБТ по местоживеене следните документи:
- заявление за кандидатстване;
- копие на страницата с личните данни от задграничния паспорт. Ако кандидатът няма задграничен паспорт, може на този първи етап на кандидатстване да приложи лична карта;
- копие на свидетелство за съдимост, издадено за работа в чужбина.
Кандидатите преминават практически изпит за професионални умения по една от посочените специалности.